BitKroeg Awards 2021

Een overzicht van de beste games uit 2021. 

Verkozen door het publiek en de crew.

De Game of the Year 2021

Inscryption is een inktzwarte kaartenodyssee die de kaartspelbouwende roguelike, escape-room-achtige puzzels en psychologische horror combineert tot een bloederige smoothie. Nog duisterder zijn de geheimen die op de kaarten geschreven staan…

De Beste Belgische game 2021

Sizeable is een puzzel & exploratie spel waarbij het doel is om verborgen objecten te vinden aan de hand van het doen groeien en krimpen van objecten in je omgeving!

Beste gamemoment 2021

Midnight Protocol is een tactische, verhalende RPG met de unieke besturing van enkel het toetsenbord. Hack servers, versla beveiligingssystemen en ontdek versleutelde geheimen terwijl je probeert antwoorden te vinden op waarom en hoe je doxxed

Beste upgrade 2021

Ga met Mario, Luigi, Peach en Toad op avontuur om Sprixieland te redden in Super Mario 3D World + Bowser’s Fury voor de Nintendo Switch! Red de Sprixie-prinses en haar volgers in je eentje of met maximaal drie andere spelers in deze uitgebreide versie van Super Mario 3D World.

In het gloednieuwe bonusavontuur Bowser’s Fury moet je alleen of met een vriend Bowser Jr. helpen om zijn vader weer normaal te laten worden.

Beste remaster 2021

De Mass Effect™ Legendary Edition bevat de singleplayer basiscontent en meer dan 40 DLC’s van de met prijzen overladen games Mass Effect, Mass Effect 2 en Mass Effect 3, waaronder promowapens, pantsers en packs – geremasterd en geoptimaliseerd voor 4K Ultra HD.

Beste MultiPlayer game 2021

Ga op de meest fantastische reis van je leven in It Takes Two. Nodig een vriend uit om gratis te spelen met Friend’s Pass* en werk samen om een enorme variëteit aan vrolijke, onverwachte uitdagingen te voltooien.

Beste Soundtrack 2021

Start een wilde rit door de kosmos met een frisse kijk op Marvel’s Guardians of the Galaxy. In dit actie-avonturenspel ben jij Star-Lord die de onvoorspelbare Guardians van de ene explosie van chaos naar de andere leidt. Je hebt dit… waarschijnlijk.

Beste baas 2021

Beleef ongekende survival horror in de 8e aflevering van de Resident Evil-saga: Resident Evil Village. Dankzij gedetailleerde graphics, intense first-person actie en grandioze verhaalvertelling voelt de angst realistischer en meer onontkoombaar dan ooit.

Te laat gespeeld 2021

Disco Elysium – The Final Cut is een baanbrekend rollenspel. Je bent een detective met een uniek vaardigheidssysteem tot je beschikking en een hele stad om je pad doorheen te banen. Ondervraag onvergetelijke personages, pleeg moorden of neem steekpenningen aan. Word een held of een absolute ramp van een mens.

Onze grootste teleurstelling 2021

NFT in gaming toevoegen is niet onmiddellijk waar op staan te wachten. Unieke voorwerpen enkel aan de allerrijksten toebedelen nu ook in videogames lijkt ons een spijtige evolutie. We spelen immers games om net te ontsnappen van onze sociale structuren.