BitKroeg Awards 2023

Een overzicht van de beste games uit 2023. 

Verkozen door het publiek en de crew.

De Game of the Year 2023
Beste Multiplayer 2023
Wachten waard 2023
Beste verhaal 2023
Oorgasme 2023

Baldur’s Gate 3 is een verhaalrijke, party-based RPG die zich afspeelt in het universum van Dungeons & Dragons, waar jouw keuzes een verhaal vormen over kameraadschap en verraad, overleven en opoffering, en de aantrekkingskracht van absolute macht.

Beste Betaalbare Game 2023

Voel de beat wanneer rocker Chai en zijn vrienden tegen een megacorporatie vechten in een wereld die synchroon loopt met de muziek.

Beste gratis game 2023

De leukste 1 Aprilgrap misschien ooit? Sonic The Hedgehog… werd vermoord!? Ontrafel het mysterie in dit gloednieuwe avontuur!

De Beste Belgische game 2023 (naast Baldurs gate 3) 1/2

Verses of Enchantment is een magisch kaartspel waarin je duelleert met tovenaars met behulp van door AI gegenereerde poëzie. Reis door een rijke wereld, ontmoet mede-tovenaars, verzamel kaarten en bouw een kaartspel dat betoverende poëzie zal inspireren! (Alle gebruikte poëziegegevens maken deel uit van het publieke domein.)

De Beste Belgische game 2023 (naast Baldurs gate 3) 2/2

In deze cartoon wereld schiet, blok en ontwijk je je een weg door hordes van gestoorde vijanden die rondrijden (en vliegen) in hun gekke voertuigen. Steel hun schroot, upgrade je skills en bouw een wapen zo krankzinnig dat het misschien wel werkt! Hoe ver zal jij geraken in Gazzlers?

Beste gamemoment 2023
Herald of Darkness (Alan Wake 2)

Tijdens hoofdstuk 4 van het spel, getiteld “Initiation”, komt Alan Wake vast te zitten in The Dark Place naast de raadselachtige Mr. Door. The Herald of Darkness speelt een belangrijke rol in dit hoofdstuk en draagt bij aan het mysterieuze en boeiende verhaal van de game. Als je het spel speelt, houd dan dit muzikale niveau in de gaten en dompel jezelf onder in de donkere en melodieuze sfeer

Beste Fighting game 2023

Hier is Capcoms nieuwe uitdager! Street Fighter™ 6 komt 2 juni 2023 wereldwijd uit en vertegenwoordigt de volgende evolutie van de Street Fighter™-serie! Street Fighter 6 beslaat drie verschillende speltypen: World Tour, Fighting Ground en Battle Hub.

Beste remaster/remake 2023

Overleven is nog maar het begin. Resident Evil 4 is de wedergeboorte van een klassieker, met gemoderniseerde gameplay, een vernieuwde verhaallijn en gedetailleerde graphics. Begeef je opnieuw in de nachtmerrie die het survival-horrorgenre heeft gerevolutioneerd.

Beste Racing Game 2023

Nu de laatste rondjes van de beloofde 48 herwerkte tracks uit zien kunnen we deze Mario Kart 8 deluxe niet over het hoofd zien om in de prijzen te laten vallen.

Beste DLC 2023

Phantom Liberty is een nieuwe spionage-thriller-uitbreiding voor de open-wereld actie-avonturen-RPG Cyberpunk 2077. Kruip in de huid van de cyberhuurling V en sluit je aan bij geheim agent Solomon Reed om een web van verbrijzelde loyaliteiten en sinistere politieke machinaties te ontrafelen.

Beste side character 2023

Talking Flowers zijn personages die voor het eerst verschenen in Super Mario Bros. Wonder. Deze kleine bloemen praten met de speler wanneer ze dichterbij komen. De berichten die ze uitspreken zijn kleine reacties op wat er op dat moment in het level gebeurt, en kunnen dienen als hints. Ze komen meestal voor in het oranje, maar er zijn ook rode en blauwe varianten

Beste Soulslike 2023

Lies of P is een spannende soulslike die het verhaal van Pinokkio op zijn kop zet en het plaatst tegen de donkere, elegante achtergrond van het Belle Epoque-tijdperk.

Grootste Flop 2023

Naast winnaars hebben we ook verliezers! De Grootste Flop award ging naar The Day Before, een game die zo slecht was, dat die meteen na release al uit de digitale winkelrekken werd gehaald.

Waar keken we naar uit in 2023

Nog eens FF7 ontdekken? Ik voel me als herboren!