Bitkroeg Awards 22 Square

BitKroeg Awards 2022

Een overzicht van de beste games uit 2022. 

Verkozen door het publiek en de crew.

De Beste volle pot Goty 2022

EEN NIEUW WONDERBAARLIJK AVONTUUR STAAT JE TE WACHTEN. Verrijs, Bezoedelden, en laat je leiden door genade om de kracht van de Elden Ring te gebruiken en een Elden Lord in The Lands Between te worden.

De Beste betaalbare game 2022

Maai duizenden nachtdieren neer en overleef tot het ochtendgloren! Vampire Survivors is een gotische horror-casual game met rogue-lite-elementen, waarin je door je keuzes snel kunt sneeuwballen tegen de honderden monsters die naar je worden gegooid.

Beste gratis game 2022

Marvel Snap is een digitaal verzamelkaartspel ontwikkeld door Second Dinner en uitgegeven door Nuverse voor Microsoft Windows, Android en iOS. De game bevat een verzameling verschillende Marvel-personages uit het Marvel-universum.

De Beste Belgische game 2022

Trifox is een kleurrijk, cartoonesk actie-avonturenspel met een verbazingwekkende vos vol talent. Kies uit een trio van stijlen – Krijger, Magiër of Ingenieur – of combineer hun vaardigheden om een op maat gemaakte held samen te stellen. Geïnspireerd door de gouden tijden van 3D platformers

Beste Remaster/Remake 2022

CRISIS CORE -FINAL FANTASY VII- REUNION is een remaster van CRISIS CORE met bijgewerkte graphics, vechtsystemen en soundtrack. Volg het verhaal van SOLDIER-agent Zack Fair, terwijl hij de geheimen van Shinra's duistere experimenten ontdekt.

De Beste DLC van 2022

In Cuphead – The Delicious Last Course krijgen Cuphead en Mugman gezelschap van Ms. Chalice in een downloadbare uitbreiding op een gloednieuw eiland! Help Chef Saltbaker in het uitdagende slotstuk van Cuphead en neem het op tegen meerdere fases van schermvullende bazen met nieuwe wapens, talismannen en de splinternieuwe vaardigheden van Ms. Chalice.

Beste Multiplayer 2022

Welkom in Splatsville, te midden van de zonovergoten Splatlands, waar je nieuwe wapens, moves, levels en verse fashion te wachten staan! Neem het online op tegen je rivalen in spectaculaire gevechten, verweer je tegen hordes Salmonieten en stop een invasie van Octarianen.

Beste verhaal 2022

Stap in een levende geïllustreerde wereld geïnspireerd door verluchte handschriften en gedrukte houtsneden in een tijd waarin Europa zich op een kruispunt van grote religieuze en politieke veranderingen bevindt. Treed in de voetsporen van Andreas Maler, een meesterkunstenaar te midden van moorden, schandalen en intriges in de Beierse Alpen.

Beste Actie 2022

Sifu is een stijlvolle maar ruige beat-‘em-up, met intense man-tegen-mangevechten in een hedendaagse stedelijke omgeving.

Oorgasme van 2022

Richt een slachtpartij aan op het ritme van metal en wraak tijdens een duivelse reis door de acht Hellen. Laat je vijanden sidderen van de beat. Metal: Hellsinger is een ritmische FPS bomvol demonen, verwoestende wapens en heavy metal.

Beste karakter van de zijlijn 2022

The Stanley Parable: Ultra Deluxe is een verkenningsspel voor de eerste persoon. Het is een uitgebreide nieuwe versie van de veelgeprezen, bekroonde indiegame The Stanley Parable uit 2013.

Beste spel waar je een dier speelt 2022

Stray is een third-person kattenavontuur dat zich afspeelt in de gedetailleerde, neonverlichte steegjes en groezelige onderwereld van een cyberstad op z’n retour. 

Beste gamemoment 2022

Het moment waarbij je in Elden Ring door een kistje getransporteerd wordt in dat vreemde landschap was een wow moment van jewelste.